טכנולוגיות ניהול לענף הנדל"ן
למרות שענף הנדל"ן והתשתיות אינו ממהר לאמץ טכנולוגיות חדשות, פותחו עם השנים מגוון של פתרונות שנועדו לייעל תפעולית את הפעילות של החברות וכן על מנת לשפר את חווית הלקוח מול חברת הנדל"ן ו/או התשתיות.
בדף זה סקירה קצרה ומהירה של הטכנולוגיות הנפוצות בשוק הישראלי. דף זה מתעדכן מזמן לזמן ככל שישנם פתרונות חדשים המוצעים ומאומצים על ידי החברות בענף.
מערכות (ERP (Enterprise Resources Planning:
מערכת מידע המשמשת לעיבוד נתונים מנהלי, שבשונה ממערכות למטרה עסקית ספציפית מטפלת בכל צורכי עיבוד הנתונים בארגון (למשל: משאבי אנוש, כספים, שיווק, שינויי דיירים, משכנת, תפעול וכו') כמקשה אחת. גישת ה-ERP שונה מהגישה הקלסית בכך שהיא מאחדת את כלל מערכות המידע של הארגון למערכת אחת באופן המאפשר שימוש במידע משותף באופן אינטגרטיבי ובעל ממשק אחיד.
לאחרונה חלה צמיחה מהירה באימוץ במערכות אלו בענף הנדל"ן וכיום חברות מסדר גודל של 30 עד 40 עובדים ומעלה מאמצות אותן.
פורטל לניהול מסמכי התכנון והרישוי:
מערכות אלו לרוב מבוססות טכנולוגיית ענן ומאפשרות למחלקות הרישוי והתכנון לנהל וליישם תהליכי רישוי ותכנון און-ליין עם משרדי
היועצים והמתכננים של החברה (לרוב מיושם בשיטת מיקור חוץ על ידי משרדים ויועצים חיצוניים).
המערכות שומרות על ניהול חד חד ערכי של כל תוכנית ותוכנית בפרויקט ומאפשרת לכל גורם (אדריכל, יועץ או מהנדסי החברה) גישה מהירה לתוכנית העדכנית ביותר בפרויקט על מנת למנוע טעויות הן במהלך תהליכי העבודה על התכנון והן בשלב הביצוע של הפרויקט.
רכיבים לסריקת מסמכים:
רכיבים (ולא מערכות....) מסוג זה הנם לרוב רכיבי לווין למערכות ה – ERP והן מספקות ערך מוסף לא גבוהה כאשר הן מיושמות כמערכות בדידות ולא אינטגרטיביות. הרכיב מאפשר סריקה מהירה של מסמכים מכל סוג, חשבוניות ספק, תעודות משלוח, הזמנות, חוזים ועוד ושמירתן באופן מידי בצורה דיגיטלית על התקן מדיה.
כאשר הרכיבים מתממשקים למערכות ה – ERP , הם מאפשרים לעובד החברה לסרוק ולצרף את המסמך הסרוק בצורה פשוטה ומהירה לאובייקט המתאים במערכת ה – ERP.
מערכות BI (בינה עסקית):
מערכות אלו עוזרות לחברה להפיק מידע משמעותי מבחינה עסקית מתוך מכלול הנתונים הנאספים על ידי החברה. מערכות הבינה העסקית מספקות מידע היסטורי, מידע עכשווי ותחזיות בנוגע לפעילות העסקית, ובעזרתן ניתן לאתר דפוסים משמעותיים לניהול של ארגון, וליצור דוחות והתראות לצורך שיפור תהליך קבלת החלטות של מנהלי החברה.
המערכות מאפשרות לזהות עיכובים בקצב המכירה של פרויקט , בקרת תקציב משופרת ומדויקת , ניתוח בכל רמות החברה כגון נקודת מבט מאוחדת של כלל הפרויקטים בחברה, ניתוח אזור, השוואות היסטוריות בין פרויקטים של הוצאות וזמן ביצוע.
מערכות מבוססות טכנולוגיית ענן לניהול השיווק והמכירות:
מערכות אלו מספקות את היכולת לניהול ומעקב יעיל אחר כל הזדמנות והזדמנות שנכנסת לחברה. המערכות מספקות תשתית שירותית למחלקות השיווק והמכירה של חברות הנדל"ן ומאפשרות קליטה דיגיטלית ישירה ממערכות הלכידה של הלידים (יד 2 , פייסבוק, גוגל, אתר החברה ועוד), מיונם ושליחתם למשרד המכירות המתאים לצורך טיפול וקידום לקראת מכירה.
מערכות לניהול המערך ההנדסי כולל בקרת תקציב:
מערכות המספקות פתרון מקיף לכל הפעילות ההנדסית (שלב הביצוע) של החברה. המערכות מאפשרות לנהל ולעקוב אחר מספר פרויקטים בו זמנית תוך מעקב אחר בקרה כספית על ההכנסות וההוצאות בפרויקטים, המתבססת על נתוני הביצוע בחשבונות החלקיים והסופיים, על נתוני הרכש והאספקה המוזנים לתוכנת ניהול משאבים ועל התשלומים והתקבולים בפועל.
אפליקציות על טלפון חכם:
ענף הנדל"ן הולך ומאמץ יותר ויותר תשתיות סלולר וזה יוצר את הצורך לתעשיית אפליקציות הולכת וגדלה עבור הענף. תעשיית האפליקציות מציעה כיום (לא רק....) את האפליקציות הבאות: ניהול התכניות והמסמכים מהטלפון החכם בתשתיות ענן (כולל שרטוטים, חוזים ועוד).
שיתוף (collaboration) של תכוניות ומסמכים במקום מרכזי אחד, דיווח אל אירועים מאתר הבנייה כולל מעקב אחר קבלנים וקבלני משנה.
ניהול לוח זמנים ומשימות לפרויקט ועוד אפליקציות רבות.
מערכות נוספות שאומצו על ידי החברות בענף ניתן לציין: מערכות ייעודיות לניהול מחלקת שינויי הדיירים (לרוב פותחה בפיתוח מקומי בחברת נדל"ן והפכה למוצר מדף....), מערכות ייעודיות מבוססות ענן לניהול פרויקטי הביצוע ואתרי אינטרנט למתן שירות עצמי ללקוחות החברות (הדיירים).